23 Ağustos 2009 Pazar

3. Köprü - Basından 2

"Bugün niye tarafsınız?"

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Başbakan Erdoğan'a, "1996 yılında Belediye Başkanlığınız döneminde 'İstanbul'u bitirir' gerekçesiyle karşı çıktığınız 3. köprü projesine, bugün taraf olmanız, hangi gerekçe, ihtiyaç ve bilimsel nedenlerin sonucudur?" diye sordu.

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, CHP İl Başkanı Gürsel Tekin'in açıkladığı 3'ncü Köprü Projesi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından da doğrulandığını söyledi.

3'ncü Köprü Projesi'nin İstanbul'un su havzalarını ve ormanlarını tehlikeye atacağını belirten Ayhan, "Hürriyet Emlak Dergisinin Mayıs 2008 tarihli sayısında; ayaklarından birinin Sarıyer'de(Tarabya), diğerinin Beykoz'da olacağı tahmin edilen köprü güzergâhında, ÜLKER ve FİBA gibi büyük firmalarında arazi aldıkları ve aradığına yer verilmiştir. Arazi aldığı ve aradığı ifade edilen FİBA adlı firmanın, Başbakan Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın Genel Müdürü olduğu Çalık Holdingin satın aldığı Sabah- ATV'nin, ihalesi öncesi, Başbakanla görüştüğü ortaya çıkan Hüsnü Özyeğin'e ait bir firma olması dikkat çekicidir. Bir diğer firmanın ise, Sayın Başbakanın geçmişte bayiliğini yapmış olduğu Ülker firması olması da gözlerden kaçmamıştır. Emlak firmalarına göre ise sözkonusu güzergahtaki arazilerin büyük kısmı çoktan el değiştirmiştir"dedi. Ayhan Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"1996 yılında Belediye Başkanlığınız döneminde 'İstanbul'u bitirir' gerekçesiyle karşı çıktığınız 3. köprü projesine, bugün taraf olmanız, hangi gerekçe, ihtiyaç ve bilimsel nedenlerin sonucudur? AKP hükümetinin 3. Köprüde ısrar etme nedeni, kimi uzmanlara göre, İstanbul'da yaşanan arsa ve arazi sıkıntısına bağlanmaktadır. Sözde güzergâhı sır gibi saklanmasına karşın AKP'ye yakınlığı bilinen kimi şirketlerin ve kimselerin bölgede arazi edindiği kamuoyuna yansımıştır. Bu anlamda, 3. Köprü projesi, iddia edildiği gibi, arazi rantından mı kaynaklanmaktadır? 3. Köprü güzergâhı üzerinde arazi toplayan şirketler hükümetinizce bilinmekte midir? Biliniyor ise, bu şirketler kimlerdir? 3. Köprü güzergâhı üzerinde son 3 yıldır ne kadar arazi el değiştirmiştir? Bu bilgiyi kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz? "

Kaynak: Cumhuriyet Portal 21 Ağustos 2009


Hiç yorum yok:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Related Posts with Thumbnails