25 Mayıs 2009 Pazartesi

Divriği Külliyesi Fotoğraf Sergisi İçin Son Hafta

28 Nisan - 29 Mayıs 2009 İTÜ Mimarlık Fakültesi

Dünyanın en önemli mimari yapıtları arasında kabul edilen ve UNESCO’nun dünya mimari anıtları listesindeki tek Türk anıtı Divriği Külliyesi, bir fotoğraf sergisiyle İstanbul’a taşınıyor.

Anadolu’da Selçuk döneminden kalan Divriği Külliyesi’ni İstanbullu tarih ve sanatseverler ve aydınlarla buluşturacak Cennetin Kapıları fotoğraf sergisi, 28 Nisan - 29 Mayıs 2009 tarihleri arasında Taşkışla’daki İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştiriliyor. Detaylarındaki ihtişamı göz önüne sermek amacıyla devasa boyutlardaki fotoğraflarla sergilenecek Divriği Hazinesi, mimari konsept, anıtsal heykel nitelikli bezemesi ve benzeri olmayan yontularıyla dünya sanat tarihinde Türkiye ortaçağ sanatının en önemli yapıtlarından kabul ediliyor.

Fotoğraflarını Mimar Cemal Emden’in çektiği Cennetin Kapıları sergisi 1965 yılından beri Divriği Külliyesi hakkında kitaplar ve yazılar yayımlayan Prof. Doğan Kuban’ın danışmanlığında Mimar Basri Hamulu tarafından gerçekleştiriliyor. Sergi, yapının taçkapılarının yok olma tehlikesine karşı bir kamusal duyarlık oluşturmak amacıyla düzenleniyor.

Bilgi için:
Selin Çıkınoğlu
Artı İletişim Yönetimi
T: 0212 296 69 10
E: info@artipr.com

Hiç yorum yok:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Related Posts with Thumbnails