6 Nisan 2010 Salı

“Hayali ve Suretleri”Herkes için etkileşimli bir Gölge Oyunu - Gonca GÜMÜŞAYAK











Hayali ve Suretleri- bir gölge oyunu- Imaginative and its Shadows-a shadow play-
Concept and performance: Gonca GumusayakInteractive
Video Design:Ahmet Güzererler
Music:cello: Duygu Demir,
Flut: Sebnem Poryali
organizasyon: www.galataperform.com10th October 2009. Galata Kuledibi. Cesme basiGalata Tower.the FountainIStanbulTurkey

"Gölgeni bul, kendi performansını kendin yarat. Kendiniz ,Gölgeniz ve diğer gölgeler ile oluşabilecek farklı beden portrelerinin dialoğu.Hayal ve gerçek arasında bir oyun. Gölgesinden ayrı düşmüş ve onun peşine düşmüş karakterimize çıkacaği yeni maceralarda yardımcı olmak ister misiniz? Bu iş tam size göre, elinzi bir balon bir top bir de şişe alıp gelin bakalım neler olacak…? Bu sefer biz sizi Galata Kule dibinde Çeşme Başında bekliyor olacağız.- 10 Ekim 2009 2o.00" çağrısıyla kendini duyuran performansa ait görseller ve video görüntülerini ekte bulabilirsiniz.


Gonca Gümüşayak, 8 yaşında bale eğitimi ile başlayan ve yurtdışı tecrübeleriyle şekillenen dans hayatının içine ODTÜ sosyoloji bölümünü de sığdırabilmiştir. Bale, çağdaş dans teknikleri , doğaçlama, yoga eğitimi vermektedir. Eğitimlerinin yanısıra yürütmekte olduğu workshoplar ile Gümüşayak, mekanın zenginliklerinden (bu bir çeşme bile olabilir) faydalanarak, iç dünyamıza ait anlık duygulanmaları aktarıyor, paylaşıyor. Galata Performansında çocukların yaratıcı düşlemelerini çeşitli enstrümanlarla takviye ederek, çeşme mekanını ışık ve gölge ile yaşatıyor.

Hiç yorum yok:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Related Posts with Thumbnails