5 Ocak 2010 Salı

Suha Arın Belgeselleri


Belgesel Sineması'nın önemli ismi Suha Arın anısına YTÜ Mimarlık Fakültesi'nde bir konferans düzenlenmiştir.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Suha Arın'ın kardeşi Reha Arın ve öğrencisi-çalışma arkadaşı Kemal Sevimli, Suha Arın'ın hayatı ve belgeselciliği ile ilgili açıklamalarda bulunmuşlardır.

2004 yılı başında aramızdan ayrılan Suha Arın’ın, yurt içinde ve yurt dışında Avrupa Konseyi ödülü dahil olmak üzere birçok ödül almış filmleri, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’nın ve Amerika’nın çeşitli televizyon kanallarında “prime-time”da gösterilmiştir.

Yapıtları, halen ABD’nin, aralarında Harvard, MIT, UCLA, Michigan gibi yirmiden fazla seçkin üniversite- sinde yardımcı ders malzemesi olarak gösterilmektedir.

“Türkiye’nin Kültürel Zenginlikleri” denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Suha Arın’ın Ayasofya ve Topkapı-Harem filmleri, Brüksel’de düzenlenen “Mothers , Godesses and Sultans’” sergisinde üç ay süresince gösterime girmiştir.

Arın’ın mimari belgeselleri, 4-7 Temmuz 2005 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen 22. Uluslararası Dünya Mimarlık Kongresi’nde 4 ayrı noktada gösterilmiştir.

Belgesellerine örnek olarak, Topkapı Sarayı, Ayasofya, Altın Kent İstanbul, Safranbolu'da Zaman, Kapalıçarşı'da Kırk Bin Adım, Ağacın Türküsü verilebilir.

Hiç yorum yok:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Related Posts with Thumbnails