10 Ağustos 2009 Pazartesi

İstanbul...

Görev süresi geçen hafta dolan İstanbul Başkonsolosu Matthias von Kummer ile Hürriyet Gazetesi'nde yapılan röportajdan İstanbul ile ilgili alıntılar...

Von Kummer bir yandan İstanbul'un eşsiz olduğunu ve diğer dünya kentleri ile kıyaslanamayacağını vurgularken (İstanbul'u Dubai yapmak isteyenlere duyurulur) diğer yandan satır aralarında yapılması gerekenlerle ilgili küçük ipuçları veriyor.

****

Hem her yerinde sıkça tarihle karşılaşıldığını, hem de çok modern ve yaşayan bir şehir olduğunu anlatacağım. Avrupalıların bazıları İstanbul'un Kahire gibi olduğunu düşünüyor. Buranın neye benzediği hakkında en ufak fikirleri bile yok.

Ama keşke İstanbul'un tarihine daha fazla sahip çıkılsa. Eski binaların, evlerin restore edildiğini görmeyi çok isterdim. Devlet buna daha çok bütçe ayırmalı. Çünkü burası dünyanın en büyük metropollerinden biri.

Sadece Türkiye’nin değil, Asya ve Avrupa’nın da merkezi.

Gelenlere her şeyi sunuyor.

Diğer metropollerle karşılaştıramazsınız. Çünkü dünyada başka hiçbir metropolde iki kıta, ortada deniz, bu kadar tarih, sanat, farklı dinler, kültürler bir arada değil.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi / 08.08.2009

Hiç yorum yok:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Related Posts with Thumbnails