23 Ocak 2009 Cuma

Harika olmuş, tebrikler...

2008 yılı içinde Kadıköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından çöp konteynerleri parsellerinin dışında tutulan apartman yönetimlerine bir yazı gelmişti.

Bu yazı ile 15 gün içinde sokaklarda duran çöp konteynerlerinin apartman bahçelerine alınmaları ve bu konteynerler için apartman bahçelerinde kapalı muhafaza alanları yaptırılması istenmişti. Gelen yazıda muhafaza alanlarına ait örnek resimler de bulunmaktaydı. Yapılmaması durumunda ise çevre kanunu gereğince cezai işlemler yapılacağı belirtilmişti.

Çok sayıda apartman bu yazının gerekliliğini hızlı bir biçimde yerine getirdi. Yapılan uygulamalar içinde iyi örnekler olduğu gibi yukarıda ki resimde görüldüğü gibi oldukça niteliksiz örneklerde yer almakta. Adet yerini bulsun diye yapılan bu niteliksiz uygulamalardan, uygulamayı yapanların pek rahatsızlık duyduğunu söylemek olası değil. Ama bu yazıyı yazan belediye görevlilerinin "Biz yazıyı gönderdik ama acaba ne gibi uygulamalar yapılmış diye merak etmemeleri oldukça düşündürücü ve üzücü". Yolun kenarında bütün yalınlığı ile duran bir çöp konteyneri kanımca çevreye yukarıdaki örnekten çok daha az olumsuz etki yapmaktaydı.

Bu konteynerin yapıldığı apartmanın sakinleri evlerini kiraya vermek veya satmak isterlerken New York fiyatları ile yarışıyorlar. Altyapısı olmayan, musluğundan akan suyu içilemeyen, bahçesinde gecekondudan yapılmış yapı ucubeleri bulunan, kaldırımlarına takılıp düştüğümüz, sokakları yağmurda su birikintisi ile dolan bu kentte galiba krizin tek olumlu etkisi herşeyin gerçek değerine yaklaşacak olması diye düşünüyorum.


Hiç yorum yok:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Related Posts with Thumbnails