10 Ocak 2009 Cumartesi

Bulmaca Bina

Ukrayna’nın Lvov kentinde yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki bir binanın bir cephesi, turistlerin ilgisini çekmek amacıyla bulmaca olarak yeniden tasarlanmış.

1998 yılında UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilen kentte, yerleşim amacıyla kullanılan binada yukarıdan aşağıya 34, soldan sağa ise 19 kare içeren bulmacanın cevaplarıyla ilgili ipuçları ise şehrin içerisindeki trafik levhaları, tiyatrolar, parklar ve çeşmelere yerleştirilmiş.


Her hafta yenilenen bulmacayla ilgili ipuçlarını toplayabilmek için şehri gezen turistlerin, ulaştıkları cevapların doğru olup olmadığını kontrol edebilmesi için ise hafta sonunu beklemesi gerekiyor.

Çünkü her hafta sonu hava karardığında, binadaki pencerelerin arkasına yerleştirilen harf şeklindeki floresanlarla bulmacanın doğru cevapları meraklı turistlere duyuruluyor.

Turistlerin büyük ilgisini çeken bulmacanın Latin değil de Ukrayna’da kullanılan Kiril alfabesiyle tasarlanmasının ise, daha geniş bir kitleye hitap etmesini engellediği belirtiliyor.

Kaynak: 10 Ocak 2009 tarihli Milliyet Gazetesi

1 yorum:

john.doe dedi ki...

Resimdeki bulmacanın dikeyde simetrik olması dikkat çekici...

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Related Posts with Thumbnails